Let it snow, let it snow, let it snow.......

MITT NAMN ÄR ISA! FLATCOATED RETRIEVER-ISA!

fredag 26 februari 2010



Hej igen!
Det var ett tag sen sist!
Men det händer nya saker hela tiden!
I lördags träffade jag Doris, eller Dorran som hon kallas! Hon ska bli min nya vän!
En jättetrevlig shitzu men hon var lite rädd för mig. Jag blev så stolt för fostermoster jämförde mig med Daddy som bor hos Ceasar! Den hunden vet hur man tar osäkra hundar och det visste jag också. Henne visade jag att jag är übersnäll. Hon skällde bara en gång åt mig och det var för att hon var kopplad och jag lite för framfusig! När jag förstod att hon var rädd, la jag mig snällt ner och visade min välvilja. Hon sprang under möblerna men jag fick henne att lukta på mig lite. Hennes matte tycker att vi ska träffas mycket för det är bra för Dorran och det har jag inget emot.
Sedan kom f*m´s kompis, Zdenek och vi gick ut en lång runda till Kabbarpsfältet . När jag var frikopplad sa f*m att
-Nu trivs hon!
–Ja, sa Zdenek! Hon riktigt retrievs! Jag förstod inte det roliga i det men f*m skrattade!




Jojo har haft lov hela veckan och varit hemma hos mig! Så mysigt vi haft det. Han får inte gå ut med mig men väl släppa ut mig i trädgården. Den är rolig för det finns fåglar där eftersom f*m matar dem. Massor med villebråd att jaga alltså. Däremot har fåglarna fått kompensation för Jojo har ryktat mig flera dagar och hår från både mig och Doris (hennes matte kom med en påse) ska ge nya fågelungar värme i bona!

I måndags åkte de iväg från mig men det gjorde inget för de hade åkt till Zoogiganten för att handla lite grejer till mig. En stor påse mat, hundgodis som f*m la i en glasburk som jag kan se. Rena tortyren alltså! Ett ben som är bra för tänderna fick jag och genast sa Jojo att jag luktar mycket bättre i munnen nu.



I onsdags kom Gigo hem till oss med sin matte Gerd. Gigo var som tokig i mig men jag höll honom kort. Han ville rida och dominera men alla, Gerd, f*m och jag blev arga på honom så till sist gav han upp. Jag markerade rejält! Det här kommer att bli jättebra sa människorna! Bara han chillar lite så tror jag det också.

Danne kom med sin flickvän, Liv, igår och vi åt pizza. Ja, jag fick en smakbit! Det var gott och jag skulle kunna tänka mig mer men f*m sa stopp. Typiskt! Danne kelade med mig och de stannade länge. Han kände inte av mig, sa han sen. Vaa? Jag var ju hos dem och kelade med honom mycket. Vad menar han? Nu blir jag putt! Jag ska visa honom nästa gång.

I morse gick vi ut långrunda till Kabbarp för f*m är ledig idag. Hon sa att vi snart inte kan gå där på ett tag för det blir för geggigt! Synd!
Men det finns fler ”jaktställen”.
Puss och voff!







fredag 19 februari 2010

Hej alla goa

Är jag glad att snön är kvar, eller......Jippie, igår snöade det igen. Fostermoster gick ut till Kabbarp med mig och jag fick







springa

och springa







och springa..........


F*m har lite problem att gå i snön men säger till mig att hon får bra motion på detta sättet!




Oj undrar om det ligger något gott härnere, hoho!



Nu har jag kommit in lite mer i rutinerna här hos fostermoster!
Går hon, kommer hon alltid tillbaka!


Ibland kom Jojo också hem och överraskar tidigare.
Han är jättekul. Jag blir väldigt glad när
han kommer och jag slickar nos och busar med honom.
Han försöker undkomma men jag är starkare, hehe.



Häromdagen var inte lika roligt. Då kom nämligen f*m hem och hade
varit och besökt sin mormor. Den mormodern är livrädd för hundar
men hon tycker jag verkar söt för f*m talar alltid så gott om mig, så

hon brukar skicka med en gosak hem till mig. Denna dagen hade

hon gjort det och dessutom 2 chokladgräddbullar till Jojo och f*m.

F*m satte in dem på bordet för att de skulle fika och går för att hämta


kaffekoppen...... bordet är i min höjd........mmmm....luktar gott......


I nästa sekund får jag världens åthutning och f*m tar ut
en halv gräddbulle ur min mun och jag skäms.......

Helt onödigt att slänga den i slasken, enligt min åsikt. Jag kunde väl fått den......



Fast hon blev snart glad igen och hon hade nog lite dåligt samvete för
hon gav mig den här råttan. Luktar tidningspapper och gammal tåjams men den duger!
När hon är borta ser hon att jag leker med den för den
ligger aldrig på samma plats.


Idag var vi i Kabbarp igen men vi var sjöblöta när vi kom hem. Och extratrötta för det var tyngre att gå idag!



Resultatet blev att f*m åkte till pizzerian på kvällen, jammm!


Woff från Isa

måndag 15 februari 2010

Fostermoster blir förkyld!



Hej på Er!


Idag är fostermoster rejält förkyld. Hon gick ut med mig tidigt för hon började 6.15 men kom hem igen efter några timmar på jobb. Fast först hade jag jätteroligt med pojken i familjen som kallas Jojo! Han skulle inte börja förrän senare på morgonen.



F*m och jag har myst hela dagen i soffan efter en tur på gröningen. Jag nedanför soffan och hon uppe i. Det är så sövande med den där rörliga apparaten som hon stirrade på hela tiden. Bara när hon fräste näsan vaknade jag och kollade läget med henne och så får man ju en hel del kel samtidigt.



Sedan piggnade hon till en stund på eftermiddagen och började jobba med sin kamera. Hon ropade "-Hoho,Isa" hela tiden för att jag ska titta in i den. Det är inte så lätt med alla blixtrar som kommer.


Jojo kom hem och då blev det kul för han leker med mig och busar hela tiden. Jag har fått en tygboll av honom som vi leker tillsammans med. Han tycker också väldigt mycket om mig! Jojo, så är det. Man vet hur man charmar!










När jag ser ut så här kallar f*m det för "ödmjuka-öron"-gesten. Men hon fattar inte att jag vill att hon ska rusa till kylskåpet för att ta fram mer av den där goda skinkan som jag får min fisktablett med.



Nä nu är jag för trött för att berätta mer idag och tänker busa lite med Jojo innan jag lägger mig vid soffan där f*m lagt sig. De ska se en rolig film och det är så skönt för hela flocken är samlad och jag behöver inte vandra fram och tillbaka mellan rummen.


Gäsp och vov från mig!

söndag 14 februari 2010

Ett nytt ställe!




Hej på Er!





Jag ska vara hos min foster*moster nu ett tag för Matte läser, jobbar och har fått mycket att göra och hinner inte med mig lika mycket som tidigare. Hon pratar med en vän om mig och jag får komma dit och se om jag och hon trivs ihop. Hon har lite mer tid.


Nu har det gått två dagar och jag har verkligen visat mig från min bästa sida. Jag kallade henne styv-matte, men det gillade hon inte utan tycker att foster*moster låter bättre eftersom min matte är som en syster för henne.



Första natten sov jag som en stock, det var väl för att allt var nytt, lukter och liknande!



Vi gick ut en långrunda på lördagen och f*m kunde släppa mig lös på en gröning. Eftersom det var mycket snö där gjorde jag snöänglar med hela kroppen. Helt underbart att rulla sig i snö.

Igår var vi och hälsade på f*m´s son som heter Danne. Han blev så förälskad i mig att han satt på golvet hela tiden och sa upprepade gånger att jag var ju helt underbar. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker så mycket om människor att jag vet inte till mig! De känner nog det på sig!

På kvällen kom f*m´s kompis med sin son och tjej och hälsade på. De charmade jag också. Oj så mycket kel jag fick.

Innan vi skulle gå och lägga oss gick vi ut på samma gröning igen i mörkret men eftersom det var snö var det ljust där ändå.

Jag sprang runt som en galning och lekte. Det var så kul!

Idag, söndag, gick vi en lååång runda ute på en stor åker. Vi plumsade i snö i över en timme och hade jättekul!

Jag var helt slut när vi kom hem och det var f*m också.

Jag träffade två pojkhundar under dagen och det gick jättebra förutom att Gigo, den sista pojkhunden var lite för ivrig så då fick jag markera rejält. Sedan gick vi fint sidanom våra förare hela promenaden. De skulle vi göra fler gånger sa de!

Vov från mig!